3 fordele ved virksomhedsrådgivning

Regnskabshjaelp

 

Der kan være mange fordele ved at benytte virksomhedsrådgivning, og mange gode grunde til at gøre det. De fleste søger virksomhedsrådgivning, når de står over for en større udfordring i forbindelse med ledelse af virksomheden. Det kan bunde i mange årsager. For eksempel finansiel krise, køb eller salg af virksomheden eller aktiver i virksomheden, eller i forbindelse med transaktionsmanagement, turn around, generationsskifte eller rekonstruktion af virksomheden. Her vil det give god mening at henvende sig til en ekstern virksomhedsrådgiver, som kan hjælpe med sparring og rådgivning for at få virksomheden i mål. En del firmaer tilbyder virksomhedsrådgivning og selskabsadministration, som regel i form af en eller flere konsulenter, som kan tilbyde deres ekspertise på freelancebasis. Men hvad kan de helt konkrete fordele ved virksomhedsadministration være? Det vil vi undersøge her i artiklen.

Økonomisk styring

En virksomhedsrådgiver kan have forskellige felter af ekspertise, og derfor vil det firma, som tager sig af jeres sag, som regel bruge en del tid på at analysere situationen i jeres virksomhed og spore sig ind på de forskellige udfordringer. Hvis jeres udfordring i virksomheden er af økonomisk art, enten på grund af en finansiel krise, eller fordi det drejer sig om køb eller salg, eller om I blot efterlyser bedre brug af ressourcer og aktiver, kan økonomisk styring være en absolut fordel. Det gode ved at bruge en ekstern rådgiver til dette er, at vedkommende vil være uden egen interesse i de forskellige dele af virksomheden og dermed kan yde objektiv rådgivning, for eksempel rådgive om nedskæringer eller investeringer uden at det bliver til skade eller gavn for vedkommende selv. Rådgiveren vil altså ikke selv have personlige interesser i klemme, og kan således bedre rådgive ud fra dette.

Personlig sparring

Enhver ledelse kan have gavn af en sparringspartner, som kan yde rådgivning ved hjælp af erfaring og ekspertise inden for særlige områder af virksomhedsledelse. De konsulenter, der arbejder med virksomhedsrådgivning, har som regel stor viden og erfaring med selskabsadministration, og kan give en tiltrængt saltvandsindsprøjtning til virksomheden ved hjælp af gode råd og erfaring. Det kan nogle gange være netop det, der er brug for i en virksomhed, som har gjort brug af de samme metoder og processer i årevis.

Uvildig rådgivning

Det vigtigste ved virksomhedsrådgivning er, at man herigennem får en sparringspartner, som netop er uvildig. En rådgiver kan som regel byde ind med mange ting, men det vigtigste er ofte, at der kommer en ekspert, som kan se på virksomhedens ledelse, administration og operationelle niveau med friske øjne og derigennem tilføje ny viden og ideer.

Core Advice A/S
Arrenakkevej 20 A
3300 Frederiksværk
Tlf: 22 20 22 32

Categories: Bogføring, økonomi, rådgivning, regnskab