Hvilken type gardiner passer til hvilke rum?

Rullegardiner

Gardiner har mange funktioner. Først og fremmest bruges de som afskærmning fra både sol og nysgerrige blikke, men derudover fungerer de også en markant brik i rums samlede udtryk.

Derfor er det ikke ligegyldigt, hvilke gardiner du køber til hvilke rum. Dette gælder uanset, om du lægger mest vægt på funktion eller æstetik, da disse to elementer skal gå op i en højere enhed, hvis du skal opnå et fuldt ud tilfredsstillende resultat.

Men det kan være vanskeligt at finde frem til de helt rigtige gardiner. Børnegardiner, persienner og lamelgardiner er få ud af mange forskellige typer gardiner på markedet. Heldigvis er der masser af hjælp at hente i jagten på de helt rette gardiner til dine rum.

Kombiner form og funktion

Forskellige rum har forskellige funktioner. I soveværelset foretrækker de fleste at have gardiner, og her spiller det ofte ikke så stor en rolle, hvordan disse ser ud, så længe de kan mørklægge rummet – og det kan rullegardiner og plissegardiner.

Anderledes ser det ud, når det kommer til gardiner i stuen og køkkenet. Disse rum udgør nemlig hjertet i manges hjem, hvorfor en stor del af døgnets timer bruges her. Af denne grund er det afgørende at finde nogle gardiner, hvor form og funktion går hånd i hånd. Det specifikke valg af gardintype afhænger i mange tilfælde af personlig stil.

Mange vælger flotte bambusgardiner til stuen, da disse komplementerer stuens stil og skaber et orientalsk udtryk på fin og minimalistisk vis. De har et dekorativt udtrykt, der pryder ethvert hjem, og bambusgardiner har en unik evne til at skabe en hyggelig stemning. Derudover er lamelgardiner også et populært valg til stuen.

I køkkenet vægtes det typisk højt, at gardinerne er af et materiale, der er nemt at rengøre, og derfor er det særligt alu persienner og rullegardiner, der passer til dette rum.

De rette gardiner til børneværelset

Børneværelset bruges både til at lege i og sove i. Gardinerne til denne type rum skal derfor skabe det bedste udgangspunkt for begge disse funktioner.

Mange vælger rullegardiner til børneværelset, da disse på en gang har en høj grad af funktionalitet, og samtidig er de gode til at skabe mørklægning uanset tid på døgnet.

Derudover passer Zebra rullegardiner også godt til børneværelset, idet denne gardintype har en lysdæmpende effekt, der skaber et godt og behageligt miljø til sjov og leg.

 
Gardindelux Aps
Ved Lunden 7
Åbyhøj 8230
50 39 60 37

 

 

Categories: Bambusgardiner, Børnegardiner, Gardiner